ringrever hjem

Rovik MC

Hektet på motorsykkel

Motorsykkelinteressen til daglig leder, Owe Rovik, ligger i blodet. Faren startet med MC, bil og båt på Hana i 1957, og Rovik vokste opp med lyden av motor rundt ørene. Det var motorsykkelen som fanget hans interesse, og i flere år konkurrerte han innen motocross, sammen med sin bror som vant NM. I 1988 overtok han stafettpinnen etter faren, og drev butikken i Sandnes frem til han flyttet inn i nye lokaler på Forus i 2017.

Verksted og salg

– Vi ligger sentralt og godt mellom Sandnes og Stavanger, og får stadig flere kunder siden vi ligger så lett tilgjengelig. De fleste jobber jo langs toglinjen her, sier Rovik.

Rovik MC er merkeforhandler av Yamaha og servicepunkt for BMW motorsykler. I tillegg har de en stor avdeling med brukte motorsykler, og selger alt innen kjøreutstyr. Til sammen er de 12 ansatte som jobber på verkstedet og i salgsavdelingen. På verkstedet tar de i mot alle typer motorsykler, samtidig som de også har delelager med godt utvalg.

– Folk bruker penger annerledes etter at korona kom, og vi har hatt en jevn stigning med en økning på 20 prosent de siste årene. I fjor solgte vi 280 motorsykler og omsatte for 34 millioner kroner. Du vet at man blir jo ikke smittet av å kjøre rundt på motorsykkel med hjelm på, sier Rovik og flirer.

Frihetsfølelsen

Rovik trekker frem frihetsfølelsen som en av grunnene til at motorsykkel er så populært.

– Det er en helt annen opplevelse å kjøre motorsykkel, for man sitter ikke innesperret i en bil. Man er i ett med omgivelsene og naturen på en helt annen måte. Lukt, luft og støy kjennes, samtidig som smale og svingete veier gir utfordring hvor man føler akselerasjonen, beskriver Rovik.

Bil er et fremkomstmiddel og motorsykkel er en hobby, ifølge Rovik. Han er spesielt glad i miljøet rundt, som han beskriver som sosialt og inkluderende hvor kundene kommer innom for å drikke kaffe å kose seg.

– Vi har mange faste kunder som vi ser hele tiden. Felles interesse samler oss, forklarer Rovik.

Selger og potet, Kenneth Østberg, sier at å kjøre motorsykkel er som medisin.

– Når jeg er trett og sliten etter en stressende dag setter jeg meg på sykkelen og kjører en tur. Etter en stund senker skuldrene seg, og jeg kjenner stresset forlate kroppen. Det er rett og slett balsam for sjelen, mener Østberg.

Han synes det er greit at det er en sesongbasert hobby, for da har han noe å glede seg til gjennom vinteren.

– Det er fantastisk når de lange lyse kveldene endelig kommer etter en lang vinter, og jeg kan kjenne frihetsfølelsen i det jeg atter en gang setter meg på sykkelen, beskriver Østberg.

  • Skrevet for papiravis – næringsavis
  • Oppdragsgiver Sandnesposten
  • Få frem den motorsykkel følelsen mange har

Maren hjelper bedrifter å nå sine resultater

En utdannet journalist jobber med å bygge historier til sine lesere som gjør at de blir engasjert. Når Maren lager en artikkel for en bedrift bruker hun tid på å finne ut hvem er det som er de riktige leserne? Hva er det leserne trenger i sin hverdag? Hva er det Rovik MC ønsker å få frem? Hun intervjuer bedriften for å være sikker på at det er en felles forståelse fra hva som forventes? Ingen vet mer om sin bransje og hva som er viktig budskap enn bedriftene selv.

Kundene vet hva som trengs

Ofte vet kundene selv hva som vil skape bedre resultater. Det er noe bedriftene jobber med hele tiden, det er deres argumenter for at kundene skal velge akkurat dem.

Så hva tenker du for din bedrift? Hva er det dere trenger å lage til din målgruppe? Hvor skal det presenteres? Facebook? Linkedin? papiravis? næringsavis?

Vil du vite mer?

Vi har laget et helt enkelt skjema til å fylles ut, og det gir Maren litt mer informasjon hva dere tenker. KLIKK HER for skjema

Les mer fra Ringrever

ringrever hjem
Vi er en innholdsprodusent med visjon om å produsere EKTE og gode historier som konverterer kunder.
Om Kontakt Personvern
© 2016 - 2023 Ringrever. Alle rettigheter.